fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
15
september

De Schelp Beweegt!

De Schelp Beweegt! is een nieuw initiatief van onze school dat met veel succes ontvangen is!

De kinderen uit groep 3 t/m 5 waren zo enthousiast over deze naschoolse sport-en spelactiviteiten dat we na twee dagen al een maximum moesten stellen aan het aantal aanmeldingen.

Onze eigen juf en vakleerkracht bewegingsonderwijs juf Evi heeft op een schoolplein een aantal sportieve activeiten uitgezet en samen met juf Andrea hebben ze de kinderen lekker veel laten bewegen.

Knakworst-tikkertje (ook benieuwd wat dit is...?) was al een schot in de roos en daarna werden de kinderen in drie groepen verdeeld om een aantal spellen te spelen, zoals jager en wachter en twee spellen met een bal. Als klap op de vuurpijl sloten ze deze sportieve en gezellige middag af met tikkertje waarbij de juffen de tikkers waren. 

Het idee voor De Schelp Beweegt! is ontstaan nadat wij afgelopen juni het label Gezonde School op het gebied van Welbevinden in ontvangst mochten nemen. Naast welbevinden vinden wij gezonde voeding en bewegen ook belangrijk en om dit bij de kinderen te stimuleren zijn we met deze pilot gestart. Ook zijn wij sinds 2017 een JOGG school  De Schelp Beweegt! sluit hier goed bij aan, wie weet komt Billie de Bever nog eens meedoen....

Het doel van deze naschoolse sport-en spelactiviteiten is lekker bewegen, buiten spelen en samen plezier maken. We kunnen wel zeggen dat dit de eerste keer goed gelukt is.

CBS De Schelp beweegt dus letterlijk en figuurlijk: de kinderen kunnen (onder en) na schooltijd lekker bewegen en wij blijven als school in beweging/in ontwikkeling.

Voor de kinderen uit groep 6 t/m 8 organiseren we voor de herfstvakantie ook De Schelp Beweegt! We zijn benieuwd of dat net zo'n succes gaat worden!