fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
21
april

Actie voor Oekraïne

Afgelopen woensdag hebben Timo en Seppe uit groep 4, de initiatiefnemers van de actie, het mooie bedrag van €467,85 overhandigd aan de diaconie van de Hervormde Kerk. Zelf waren ze ook onder de indruk van het bedrag dat hun actie heeft opgeleverd. Na afloop werd de hele klas getrakteerd op een lekker ijsje:)

De jongens hadden het plan bedacht om lege flessen te gaan inzamelen voor Oekraïne en hadden de rest van de groep er al snel enthousiast voor gemaakt. In een mum van tijd stroomde het geld voor Oekraïne binnen en is de actie bij alle kinderen van de school onder de aandacht gebracht. De collecte tijdens de Paasviering hebben we ook voor dit doel bestemd en zo hebben we met elkaar dit mooie bedrag bij elkaar gekregen. 

Het opgehaalde geld voor Oekraïne wordt door de diaconie van de Hervormde Kerk Puttershoek overgemaakt naar het Christelijk Noodhulpcluster. Dit is een samenwerkingsverband van Dorcas, EO Metterdaad, Kom over en help, Red een Kind, Tearfund, Woord en Daad en ZOA. Deze organisaties zijn al jarenlang actief in Oost-Europa en hebben een groot netwerk van lokale vrijwilligers en kerken waardoor ze de vluchtelingen goed kunnen helpen. De hulp bestaat vooral uit het regelen van de eerste opvang, onderdak, het verstrekken van voedselpakketten, medische hulp, bedden, kleding en keukengerei. Meer weten, kijk op https://christelijknoodhulpcluster.nl/