U bent hier:

Home | Onze groepen | Groep 7

Hier kunt u van alles lezen over groep 7!

Gym
 
Het schooljaar zit er bijna op. Tijd voor paar foto's van de gymlessen van het afgelopen jaar.
 


 
 
Spreekbeurten
 
In groep 7 zijn we volop bezig met de spreekbeurten. De leerlingen doen het heel erg goed. Er zijn al verschillende originele onderwerpen voor bij gekomen. Zo hebben we al geluisterd naar spreekebeurten over disney, windmolens, mode, de ruimte, ecomare en nog veel meer. De spreekbeurt van Kiki en Jasmine ging over de eerste hulp. Na hun spreekbeurt verscheen er een ambulance op het plein waar wij allemaal een kijkje mochten nemen. 
 


 
 
Met de klas naar de boer.
 
We hebben een kijkje mogen nemen in de kassen van fam. De Roon. Daar hebben we gezien hoe de mooie aronskelken groeien en geleerd hoe het proces van zaaien tot verkoop verloopt.
 


 
 
Juffenfeest
 
Met elkaar hebben we een leuk juffenfeest gevierd. Met een klarinet optreden, een leuke quiz, een gebarenles, dropveterrace, zaklopen en watertransport.
 


 
 
Klein Profijt
 
Met de klas zijn we naar Klein Profijt in Oud-Beijerland geweest. We hebben daar gestruind op De Staart. Wat is het daar mooi en wat hadden we het naar ons zin. We hebben de Schotse Hooglanders en de Konikspaarden bewonderd. We hebben braakballen gevonden en beversporen bekeken. Een leerzame en fijne ochtend.
 


 
 
Op CBS De Schelp is poëzie zo moeilijk nie....
 
Dat hebben de kinderen van groep 7 de afgelopen weken ervaren! In het kader van de nationale poëzieweek heeft groep 7 van CBS De Schelp in Puttershoek deelgenomen aan het cultuur-educatieproject "Dichter in de wolken". Er is afgerekend met de veronderstelling dat woorden en taal saai zijn, dat gedichten schrijven moeilijk is en ook met de veronderstelling: 'poëzie dat kan ik nie'. 
Drie weken lang zijn de kinderen, onder deskundige begeleiding van Eelse Bies en Lynda Neve, aan de slag gegaan met poëzie. Ze hebben naar gedichten geluisterd, gedichten gemaakt en geoefend met het voordragen van gedichten. Als snel werd de leerlingen duidelijk dat gedichten niet los te zien zijn van emotie en gevoel. Ze hebben de gedichten daarom beeldend gemaakt met bewegingen, emoties en muziek. 
Tijdens dit project zijn verschillende soorten gedichten de revue gepasseerd: o.a. een ochtendgroetgedicht, een elfje en de limerick. 
De kinderen hebben stap voor stap geleerd om een gedicht op te bouwen en het is elke leerling gelukt om een prachtig gedicht te schrijven. Tijdens dit project hebben ze ervaren dat er dichterlijke vrijheid bestaat; ieder kan het op zijn eigen manier doen en dat is fijn!
Het project is afgesloten met een presentatie op school, waarbij de ouders ook aanwezig mochten zijn. Een aantal kinderen hebben hun gedicht of limerick voorgedragen en de kinderen hebben beeldende presentaties van een gedicht laten zien. Ook hebben ze geluisterd naar gedichten van de 'echte' Hoeksche Waardse dichters: Wim Bauer, Ingrid van den Oord en Stephan van der Sluijs. Wim Bauer en Ingrid van den Oord waren bij de presentatie aanwezig en hebben uit eigen werk voorgedragen.  
Het was een geslaagd project, mogelijk gemaakt door gemeente Binnenmaas, Bibliotheek Hoeksche Waard en Cultuureducatie met Kwaliteit, waar de kinderen enthousiast aan hebben deelgenomen.
 
"Er was eens een bakker uit Puttershoek
die bakte een heerlijke boterkoek
het deeg was plots op
toen deed ie het met sop
toen smaakte het meer naar een vaatdoek!"
 
(Limerick van Norali)
 


 

Sint

In groep 7 hebben we met elkaar het Sinterklaasfeest gevierd. Wat waren er mooie surprises gemaakt. 

Wist u dat wij regelmatig cooperatief leren? Dan werken we in tweetallen of groepjes samen aan een opdracht. De opdracht is zo vorm gegeven dat we allemaal een gelijke inbreng hebben en allemaal actief aan het leren zijn. Daarnaast is het nog leuk ook! 

Kinderboekenweek

Ook in groep 7 hebben we van alles gedaan in de kinderboekenweek, met als thema: opa's en oma's; voor altijd jong. Zo hebben we spelletjes gespeeld met onze opa's en oma's, voorgelezen aan kinderen uit de onderbouw, hebben we onszelf geschilderd als opa's en oma's, hebben we geprobeerd te raden welke juf bij welke babyfoto hoort, hebben we een leesestafette gehouden en hebben sommige van ons ook nog voorgelezen op de peuterspeelzaal. Wat een leuke kinderboekenweek! 

Week van de pauzehap

Deze week hebben we aandacht besteed aan gezonde tussendoortjes. We hebben geleerd over de schijf van vijf en natuurlijk hebben we gezond gegeten. Op dinsdag kregen we appel, banaan en kiwi. We hebben toen ook met elkaar bananenchips gemaakt. Op dinsdag hebben we onze eigen pauzehap gemaakt van komkommer met een zelfgemaakte yoghurt-peterseliedip. Dit was leuk en lekker! Donderdag hebben we gesmuld van tomaat en mozzarella en vrijdag hebben we zelf iets gezonds meegenomen. 

 

Vrijdag 16 september

Op vrijdag 16 september iss onze juf Yvette Maat met haar Maurice in het huwelijk getreden. De kinderen uit haar klas mochten hierbij aanwezig zijn. Na afloop van de huwelijksplechtigheid hebben zij het kersverse bruidspaar verrast met prachtig versierde bogen, waar de juf met haar man onderdoor mochten lopen. In de kerkdienst hebben de kinderen, samen met de juf, nog een prachtig swingend lied gezongen!

Hieronder een foto-impressie: