U bent hier:

Home | Onze groepen | Groep 6

Hier kunt u van alles lezen over groep 6!

Uilenballen pluizen bij Klein Profijt

Op 14 februari gingen we met de groep op excursie naar Oud-Beijerland. In groepjes hebben we uilenballen uit elkaar geplozen en onder de microscoop bekeken wat de uilen gegeten hadden. 

 Grote Rekendag

Op 22 maart deden we mee aan de Grote Rekendag 2017. In groep 6 moesten we een vakantiehuisje ontwerpen van maximaal honderd vierkante meter. Er moesten 6 mensen kunnen slapen, zitten, eten, koken en ook douchen. 

Eerst maakten we een ontwerp op papier en later op ware grootte op het plein. 

 Kunstproject

In groep 6 hebben we gewerkt over Van Gogh. We hebben van alles gehoord over zijn bijzondere leven en over zijn werk. 

We hebben zelf een schilderij gemaakt dat geïnspireerd is op het Korenveld met kraaien.

 

  

Kerstfeest

Op donderdagavond 22 december vierden wij kerst in de klas. Het was een mooie, sfeervolle avond. We hebben allemaal heel erg ons best gedaan om er een onvergetelijke avond van te maken. 

Energie

Op 23 november kregen we in groep 6 les van mevrouw Lily Venema over Energie. We leerden van alles over zuinig zijn met energie. We hebben ook allemaal proefjes gedaan. We moesten een stroomkring maken en dan ging er een autootje rijden of een ventilatortje draaien.

 

Veilig en Slim op internet

De week hierna, op 1 december, kregen we les over Veilig en Slim op internet. We leerden hoe je informatie moet zoeken voor een werkstuk en hoe je kunt beoordelen of de informatie betrouwbaar is.

Sjabloon
Sjabloon
 

 

Sinterklaas

Op maandag 5 december hebben we Sinterklaas gevierd met prachtige surprises en gedichten. Iedereen had zijn best gedaan!

Sjabloon
 

 

Groep 6 

In de  periode na de zomervakantie moet er hard gewerkt worden in groep 6. Dat is weer even wennen, maar gelukkig zijn er genoeg momenten om te ontspannen.

 


 

Gymles 

Een leuke gymles in de Kees Verkerkhal. Met 3 groepen allerlei oefeningen en spelletjes gedaan.