U bent hier:

Home | Onze groepen | Groep 5

Hier kunt u van alles lezen over groep 5!

Leerlingen De Schelp treden op tijdens Midzomermuziekfeest in Puttershoek

De leerlingen van groep 5 van CBS De Schelp in Puttershoek hebben voor de tweede keer opgetreden met het jeugdorkest van Maasmuziek. Dit keer tijdens het midzomermuziekfeest.
Veel kinderen en ouders van CBS De Schelp waren bij dit optreden aanwezig. Na een vijftal lessen op school van Maasmuziek, waarin de leerlingen veel geleerd hebben over de muziekinstrumenten en geoefend hebben op de zelfgekozen instrumenten, hebben ze wederom een prachtig optreden verzorgd.
Het publiek zong enthousiast met de gespeelde nummers mee en beloonde de kinderen met een groot applaus! 

 

Schoolreis  

Maasmuziek op CBS De Schelp

 De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 5 wel heel bijzondere muzieklessen gehad. Harmonieorkest Maasmuziek heeft verschillende muzieklessen gegeven over koperblazers, houtblazers, slagwerk en keyboard. Alle kinderen hebben de prachtige muziekinstrumenten mogen proberen. Daarna mocht iedereen een instrument kiezen waar we heel hard mee aan het oefenen zijn. Op dinsdagavond 30 mei 2017 van 19.00 tot 20:00 uur mogen we samen met Maasmuziek laten horen wat we hebben geleerd.  Dit gaat gebeuren in De drie lelies in Puttershoek, iedereen is van harte welkom!

 Fruitkweker appels en peren

Vandaag (16 mei) zijn we op bezoek geweest bij het bedrijf van de Fam. van Wetten. Zij hebben een appels- en perenkwekerij. We hebben heel veel interessante dingen gezien en gehoord. Op dit grote bedrijf mochten we door de boomgaard lopen en alles bekijken. Binnen in de grote hal konden we zien hoe de appels en peren werden gewassen en gesorteerd. Ook was er een grote koeling waar de kinderen allemaal wel inpasten. Na afloop kregen we allemaal een lekkere appel. 
Kijk- en Doepad bij Klein Profijt

Op dinsdag 4 april gingen de kinderen van groep 5 het Kijk- en Doepad doen bij Klein Profijt. De kinderen hebben deze ochtend allerlei leerzame en leuke opdrachten gedaan in de natuur. We kregen uitgebreide hulp en uitleg en het werd een hele gezellige ochtend. 

Grote Rekendag

Ook in groep 5 werd er op deze dag hard gerekend. Het was een leuke, gezellige en leerzame dag! 

Kunst in groep 5

De afgelopen weken hebben we ons in groep 5 bezig gehouden met Vincent van Gogh en zijn kunstwerken.  

Diplomazwemmen 

Op vrijdag 5 februari hebben een aantal kinderen hun diploma gehaald. Super gedaan!!! 

Kerstfeest in groep 5

Donderdagavond 22 december was het Kerstfeest in groep 5. Het was een hele gezellige leuke avond. WIj wensen iedereen toe: Fijne Feestdagen en een Gelukkig 2017! 

Sinterklaasfeest in groep 5

In groep 5 hadden de kinderen lootjes getrokken. Ze hadden prachtige dingen voor elkaar gemaakt. Zelfs de juf was verwend met een heerlijke chocoladeletter! Bedankt Sinterklaas!  

Pietengym

Bij de gymles kregen de kinderen van groep 5 speciale pietengym. Ze moesten allerlei oefeningen doen: klimmen op de daken, balanceren over de daken,  zwaaien aan een touw, pakjes gooien in de juiste gaten en pietenballen gooien. Het is ze allemaal gelukt, zoals u kunt zien op de volgende foto's: 

Kinderboekenweek in groep 5

Het thema van de kinderboekenweek is: voor altijd jong! Opa en oma

Vanmiddag waren in alle groepen opa's en oma's te vinden. Ze zaten gezellig spelletjes te spelen met hun kleinkinderen en andere kinderen. Hieronder een impressie van hoe het er in groep 5 aan toe ging.  

Prinsjesdag Dinsdag 20 september

Vandaag hebben het uitgebreid over Prinsjesdag gehad. We hebben een hoop nieuwe dingen geleerd. Vervolgens hebben we in onze groepjes er een muurposter over gemaakt. 

Foto 

Dinsdag 13 sep hadden we lekker gegymd. Na de gym wandelen we samen terug naar school.
De eerste schoolweek
Hallo allemaal! De eerste week zit er al weer op. We hebben het gezellig met elkaar. We zitten in groepjes. Hieronder een korte impressie!