U bent hier:

Home | Onze groepen | Groep 3

Hier kunt u van alles vinden over groep 3!

 

Juffenfeest

Wat was het weer leuk, het juffenfeest! Eerst werden de juffen ontzettend verwend met heel veel lekkere dingen, bloemen en tekeningen. Daarna gingen we allerlei spelletjes doen zoals popcorn bakken, mickey muts maken, cars circuit en nog veel meer. Natuurlijk kregen we ook een lekker ijsje want het was erg warm weer. We mochten ook weer eens op het kleuterplein spelen en tenslotte gingen we terug naar de klas om af te sluiten. Wat een gezellige dag was het!! 

 

Schoolreisje

Eind mei was ons langverwachte schoolreisje naar Ouwehands dierenpark.Het was een heerlijk zonnige dag en we hebben genoten van alle dieren en de leuke speeltuinen. Het was heel fijn dat er zoveel water was om mee te spelen want zo konden we lekker afkoelen. Veel kinderen hadden heel handig droge kleding mee genomen. Het was alleen jammer dat we de panda's nog niet konden zien. Zij moesten nog een weekje binnenblijven. Het was een superleuke en gezellige dag!!

 Grote rekendag 

Tijdens de grote reken dag  zijn er veel leuke opdrachten gedaan en er is heel hard gewerkt door alle kinderen. Het was bovendien erg leuk en gezellig!  

Keith Haring kunst

Voor de voorjaarsvakantie hebben wij meegedaan aan de kunstweken. We werkten over Keith Haring en maakten mooie tekeningen op dezelfde manier zoals hij ze maakte. Nu het weer mooi weer begint te worden, hebben wij met stoepkrijt het schoolplein versierd met mooie Keith haring kunst. Wat is het mooi geworden! 

 

Theatervoorstelling 

Op 9 maart was het eindelijk zo ver! We mochten een heuse theatervoorstelling bijwonen. Het verhaal ging over een ezel, een wezel en een vlo die een spannend avontuur beleven om zo als held te worden verkozen. 

 

Kerstfeest

Natuurlijk vierden we ook kerstfeest. Dit keer vierden we dit met elkaar in de klas. We zongen mooie liedjes, sommige kinderen lazen een gedichtje voor en we luisterden naar het kerstverhaal. Na de viering genoten we van de lekkere hapjes die een aantal kinderen meegenomen hadden. De ouders kwamen ook even een kijkje nemen. Wat was het gezellig!! We wensen iedereen fijne kerstdagen en een gezond en leerzaam 2017!! 

Letterdiploma

In de laatste week voor de vakantie was het echt feest. We vierden dat we alle letters geleerd hebben. We kregen van juf Heesterman ons letterdiploma en daarna deden we spelletjes met letters en woorden. Het was heel gezellig en wat waren we trots! De juffen zijn ook ontzettend trots op jullie!! 

Sinterklaas 

Natuurlijk kregen we op 5 december heel belangrijk bezoek...Sinterklaas met zijn pieten! Ze kwamen op het plein aan per fiets, Sint zelfs in een bakfiets. Het was zo gezellig dat we zelfs in polonaise over het plein liepen met bijna alle kinderen van de school. In deklas speelden we eerst Sintbingo en daarna kwam Sint met de pieten bij ons in de klas. De pieten maakten er een dolle boel van. De pepernoten lagen overal, zelfs bovenop de beamer en het digibord. We hebben stukjes voorgelezen, kunstjes gedaan, liedjes gezongen en veel gelachen. Toen Sint weer verder ging naar de volgende klas, kregen we mooie leesboekjes en schrijfspulletjes cadeau. Dat kunnen we in groep 3 goed gebruiken, nu we bijna alle letters kennen!

[[FOTOALBUM="7822",AANTAL="allemaal",PRESENTATIE="slideshow"]]

  

High Tea met juf Merjenburgh

Op 24 november vierden we dat juf Merjenburgh al 25 juf is, met een high tea. Alle kinderen hadden heel veel lekkere hapjes gemaakt, die we met elkaar lekker op gingen eten. Natuurlijk kreeg de juf ook cadeautjes. We hadden met elkaar een vriendenboek gemaakt en een theedoos met thee van alle kinderen uit onze klas. Het was een hele gezellige middag!

 

[[FOTOALBUM="7777",AANTAL="allemaal",PRESENTATIE="slideshow"]]

 

Ontbijt

Op 8 november mochten we bij de burgemeester komen ontbijten in het gemeentehuis. Dat was erg leuk en lekker! We mochten de burgemeester ook vragen stellen en in zijn werkkamer komen kijken. En we kregen nog een cadeautje, een spel voor thuis mee. Natuurlijk gingen we ook met de burgemeester op de foto. Het was een leuke ochtend! 

Kinderboekenweek

Tijdens de kinderboekenweek hebben we veel leuke activiteiten gedaan zoals spelletjes met onze opa's en oma's en zijn we voorgelezen door de kinderen uit de bovenbouw. 

Buitenspelen 

Het blijft maar mooi weer. Natuurlijk genieten we daar volop van tijdens het buitenspelen! 

Hallo Allemaal,

Wij zijn groep 3. We zijn met 28 kinderen en het is heel gezellig.

We zijn nog maar net begonnen maar hebben nu al veel geleerd! De letters i, k, aa, r, p, s, m en daarmee kunnen we al veel woorden maken. Dat doen we in ons klik klak boekje, werkschrift, ons leesboekje of in een van de leeshoeken. Schrijven doen we met deftige schrijfletters in ons schrijfschrift.

Natuurlijk rekenen we ook, we oefenen de getallen, maken groepjes van voorwerpen en rekenen met geld.

Biologie, verkeer, muziek, tekenen en knutselen komen ook aan bod. Net als gymmen. We gymmen in de grote zaal, daar hebben we heel veel ruimte om leuke spellen te doen of met de toestellen te spelen.

We zijn ook al een keertje naar de bibliotheek geweest. Kortom, we hebben het druk, maar wel met veel leuke dingen.

Groetjes van groep 3.