U bent hier:

Home | Onze groepen | Groep 1a/2a
 
[

Hier kunt u van alles lezen over groep 1/2a!

Op de laatse schooldag werden we door Winda Pals rok, de mama van Noa,  fantastisch mooi geschminkt!

 We genoten van ons schoolreisje! 

 
 

 

De zandbak is weer open! De lente begint.

 Kunstweken.

De afgelopen weken hebben we over kunst gewerkt. Piet Mondriaan stond centraal. Er was een zand ’tover’ tafel, we legden mozaïeken en schilderden. De hoek: het schildersatelier was favoriet. Binnenkort is een en ander in ons eigen digitale museum te bewonderen.

 Op reis naar Prentenboekenland

Op 27 januari zijn de kleuters op reis geweest naar Prentenboekenland in de bibliotheek.

 


Kerst 2016.

Gisteravond hebben we een sfeervolle en gezellig Kerstviering gehad.

 

 


 

December 2016.

We beleefden een fantastische sinterklaasviering met liedjes en een heuse polonaise op het volle schoolplein. Daarna ontvingen we de Sint in ons speellokaal. Hier lieten we zien hoe goed we hebben geoefend in pietengym. We kregen allemaal ons pietendiploma uit handen van de Sint, en de belofte dat als we 12 jaar zijn we naar de pietenschool mogen!

In de klas hadden de pieten de zak met cadeautjes neergezet: een kwartet spel met een heel handige kaarthouder. DANK U SINT!

 

Nu bereiden we ons voor op de Kerstviering van donderdag 22 december. We oefenen liedjes en versjes. En we versieren de klas met werkjes. De boom in onze klas staat te stralen met zelfgemaakte kerstversiering en kaarsjes.

Met juf Danique maakten we een kerstslinger met ‘kerstwoorden’.

  

Kinderboekenweek.

Na een mooie opening van de kinderboekenweek op De Schelp verricht door onze jongste leerlinge: Sterre, geholpen door de directrice Helma Heesterman, startte de kinderboekenweek bij ons. Met: ’s avonds de boekenmarkt die goed bezocht werd, ook door een ‘vreemde’ oma. En: Donderdag kwam mevrouw Wil van Es voorlezen. We genoten, kinderen èn de juf!

 

 
 

 Vandaag was juf Danique jarig. Dat vierden we.