De kangoeroeklas

 

Elke dinsdagochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur draait de kangoeroegroep haar programma in De Schelp.  

In de kangoeroeklas zitten meestal de kinderen die sneller leren of verder zijn met hun ‘gewone werk’, maar dat hoeft niet altijd. Er zijn ook hele slimme kinderen die niet in de kangoeroegroep zitten en omgekeerd kan ook. In principe organiseert elke school passend werk voor al haar leerlingen, maar soms is er behoefte aan iets wat niet 1-2-3 te regelen is in een standaard schoolsetting.

De nadruk ligt bij het programma van de kangoeroeklas altijd op kindgericht/ervaringsgericht werken en niet op het verwachtingspatroon van ouders, maatschappij of leerkrachten. Wat we doen is niet gemakkelijk te snappen. Er wordt met name gewerkt aan het welzijn van de kinderen. Het kan zijn dat de kinderen hier anders denken, handelen, leren en beleven. Hoe moet/kun je bijvoorbeeld omgaan met je (meer- of) hoogbegaafdheid? Waar ga je tegenaan lopen en hoe kun je dat voor zijn?

Een belangrijk hoofddoel is het ontmoeten van kinderen die tegen dezelfde ‘problemen’ aan lopen of hetzelfde denken. Dat kan omdat we kinderen van verschillende scholen bij elkaar laten komen. In deze kangoeroeklas zitten kinderen uit ’s Gravendeel, Strijen en Puttershoek.

Door alle gesprekken en activiteiten leren de kinderen heel veel over zichzelf en hun leerproces. Deelname aan de kangoeroeklas kan dan soms het verschil maken waardoor de ontwikkeling van het kind voorspoedig blijft verlopen.

Als u er meer over wil weten, kijk dan op de website van csgdewaard.nl onder het kopje kangoeroeklas. Of  kom op dinsdagochtend langs op de knusse vide !

 

Juf Willeke Oudijk van de kangoeroeklas